Skoči na glavno vsebino

ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2020/2021

V novo šolsko leto je pri Pikijih vstopilo 14 otrok. Od tega dva nova člana, katera so otroci z veseljem sprejeli.

SLIVE

11.9.2020 smo se Pikiji, skupaj z Ježki, odpravili do bližnjih sliv, da bi nabrali slive. Uspelo nam je, saj smo nabrali polne košare sliv, katere smo shranili v hladilnik, da bi čez nekaj dni iz njih naredili slivove njoke.

16.9.2020 smo se tako zbrali v vaškem domu, da bi naredili prave, domače slivove cmoke. Vaščanka Ivanka Zadnik nas je naučila, kako se naredi krompirjevo testo, mi pa smo jo z veseljem opazovali. Ko je testo razvaljala, smo ji pomagali z razvrščanjem sliv in oblikovali vsak svojo kroglico. Ko so bili njoki kuhani smo jih z veseljem poizkusili, nekateri celo kakšnega več! S svojim delom smo bili več kot zadovoljni, saj so bili slivovi cmoki zelo, zelo okusni!

RIBICE

Na lep sončen dan smo se odpravili do kala in bili smo šokirani! Kal je bil skoraj brez vode, v njem pa je zrak lovilo nešteto ribic. Zato smo se odločili, da jim pomagamo. Vzeli smo vedro s čisto vodo in mrežo. Vzgojiteljica Eneja je obula škornje in se podala na lovljenje rib. Ujeli smo jih kar veliko in jih odnesli v čiste ribnike, drugim pa smo poklicali pomoč, da so jih prenesli v drugi kal, medtem pa so naš kal prenovili.

Tri ribice smo z veseljem obdržali v vrtcu. Poimenovali smo jih Zlatka, Rjavka in Pikica. Uredili smo jim akvarij s peskom, vanj dodali rastlinice in kamne ter jim kupili hrano. Vsako jutro dežurni otrok poskrbi, da niso lačne. In zdi se, da jim je pri nas zelo lepo, saj se nič ne pritožujejo in veselo plavajo ter se lovijo.

S časom smo jim priskrbeli tudi nov akvarij in nekaj zelenja.

Dosti smo se učili …

In seveda praznovali rojstne dneve!

Dostopnost