Skoči na glavno vsebino

OBISK ŽELIRKE NATAŠE

Na začetku meseca nas je na hitro obiskala želirka Nataša, s katero smo obnovili umivanje zob.

IZLET V ILIRSKO BISTRICO

8.6. so predšolski otroci s šolarji odšli na izlet v Ilirsko Bistrico. Ogledali so si Knjižnico Makse Samsa, čebelarski muzej, Vencinovo bajto, Hodnikov mlin, čevljarsko delavnico sprehodili so se do Sušca, za konec pa se poigrali na igralih.

MALI SONČEK

V juniju smo opravili še dve kategoriji za mali sonček.

Igre z žogo

Pohod na Škaline

VARNO NA KOLESU

11.6. smo se udeležili prireditve Varno na kolesu, ki se je odvijala na igrišču. Šolarji so na natečaju osvojili prvo mesto in za nagrado, s strani zavarovalnice Triglav, dobili novo kolo. (Več na šolskih novicah)

VALETA

15.6. smo bili povabljeni na valeto v telovadnico. Zelo smo se nasmejali.

MAVRIČNE RIBICE

Ker je prišlo poletje, smo začeli s poletnimi temami, morjem. Prebrali smo knjigo o Mavrični ribici in jih nato tudi izdelali, vsak svojo.

ZAKLJUČNI IZLET NA KMETIJO SLAVEC

22.6. smo z avtobusom odšli v Knežak na kmetijo Slavec. Najprej smo pozajtrkovali, šli malo na igrala, katera so nas najbolj privlačila, potem pa pot pod noge do kokošnjaka. Po 1,5 km smo prispeli na travnik, kjer nas je čakal kokošnjak, v njem pa zelo lačne kokoši. Ko smo jim odprli vrata so ena čez drugo tekle do korit s hrano. Prešteti jih nismo uspeli, saj jih je bilo preveč (103). Za tem smo šli na sosednji pašnik poln koz. Radovedno so pritekle do nas in nam pustile, da jih pobožamo. Poiskali smo tudi osla Izija, ki se je skrival v štalci in 3 ovčke, a so bile zelo plašne. Kozicam smo postregli z vejami polnih listkov, kateri so zanje prava poslastica. Po dolgem, a zanimivem dopoldnevu, smo se izčrpani vrnili na avtobus, ki nas je odpeljal nazaj v vrtec, na kosilo.

ZAKLJUČEK ŠOLSKEGA LETA

Kot se spodobi, smo tudi v vrtcu, na zadnji šolski dan, 24.6., priredili zaključek! Vzgojiteljice smo pripravile lutkovno predstavo Bobek in barčica. Nato smo razdelili pohvale, priznanja in darilca, seveda pa ni manjkala niti torta za naše bodoče prvošolce. Vsi skupaj smo se posladkali, nato pa pohiteli na travnik, kjer smo imeli pravo vodno zabavo!

V mesecu juniju smo praznovali en rojstni dan.

Za konec pa še nekaj utrinkov:

Dostopnost